maanantai 10. toukokuuta 2010

Terveyttä edistäviä asioita.

Olen innoissani päivittäin käynyt vahtaamassa netissä sää ennusteita. Jippii, kesä tulee. Sitä ei kannata ajatella miten pitkään lämmintä riittää. Muutaman päivän hellekkin on nannaa pakkastalven jälkeen. Toivottavasti en jo viikonvaihteessa tuskaile, että ompas kuuma, ompas kuuma.
Kovasti olen suunnitellut töihin pyöräileväni Värtsilän Asuntorantaan, nyt sitten, kun tarkenee. Helpommin sanottu, kun tehty. Muutaman koepyöräilyn olen jo sinne suuntaan tehnyt. Miten se näyttää tosi helpolta kun katsoo toisten pyöräilyä. Mutta, tänään aloitan..
Toinen kokeiluluontoinen asia on se, että aloitan päiväni lasillisella koivun mahlaa. Olen kuullut  hyviä teveysvaikutteisia palautteita ihmisiltä. Myös työkaveri kertoi, että aivan upea tuote ihmisen terveyteen. Hänen isoäitinsä (venäjän karjalasta) tiesi kasvien ja luonnontuotteiden parantavista vaikutteista. Mahla on kuulema ykkönen. Myös kaikenlaisia muita vinkkejä  kertonut. Aika monessa "rohdossa" oli vodka perusaineena :). Mahlaahan saa sitten ihan paikallis tuotteena. Tiilikaisen kaupassa sitä myydään ja jos laatikoittain aikoo hankkia Maarasilta voi myös ostaa.
Koko kevät puhuttiin kotona, että kokeillaan koivun kyljestä itselle tiputtaa, mutta se vain jäi. Onhan sillä tuotteella aika "suolanen" litrahinta. Mutta onpa siinä aikamoiset prosessit tehty ennen kuin on pullossa kaupan hyllyllä. Toivotaan, että Tohmajärvi tunnetaan vielä mainiona Mahlakuntana. Silloinhan pitää jo kunnan entisen vaakunan palauttamista harkita.
Tässäpä tälle päivälle kaksi terveyttä edistävää asiaa. Pyöräily ja koivun mahla.

4 kommenttia:

  1. meillä mummo joka kevät keräsi mahlaa ja se oli sen eliksiiriä karjalasta hääkin lähtöisin ja siellä sitä käytettiin ei ole kyllä itse tullut otettua vaikka ei kummonen homma olisi:)hyvää pyöräily kesää!!

    VastaaPoista
  2. Minusta se ei maistu miltää,hyvää voi tietysti olla ja terveellistäkin .Hintavaa myöskin.

    VastaaPoista
  3. Meidän ukko on innostunut koivunmahlan kerääjä joka kevät, viepä sitä ystävilleenkin tuliaisiksi. Olemme pakastaneet mahlan, jotta se säilyisi, meillä ei ole Maarasten patenttia.

    Mahla on vähän imelähkö juoma, minusta se on erikoisen hyvää mehun kanssa. Muistaakseni mahlasta joku 99 prosenttia on vettä, ja sitten koivusokeria ja mahdollisesti hivenaineita.

    VastaaPoista
  4. Harmittaa kun jäi keräily kokeilu tältä keväältä. Mutta, jos ensi keväänää itse valuttaisi ja pakaseen. Tulee kuulema hyvä pulla ja letutkin mahlasta. En erityisemmin rakasta mahlan makua. Mutta ihan terveysvaikutukselliseti sitä nyt nautin ainakin lasillisen päivässä.
    Pirkko

    VastaaPoista