keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kynttilän loistetta

Pidin PartyLite kynttiläkutsut viime sunnuntaina. Kotiini saapui lähes 20 vierasta tutustumaan PartyLite kynttilöiden kirjoon. Marita Vilen oli esittelemässä tuotteita,joita myydään kotikutsuilla.
Nyt on monessa kodissa laadukkaita ja lyijyttömiä kynttilöitä Joulun tunnelmaa luomassa. Kiitos teille ystävät käynnistä.

Joulukuu alkoi ns. "uudella vaihteella" minun elämässä. Eilen aloitin Mehiläin kuntapalvelu Carema Oy.n "leivissä". Kiteelle valmistuvalla hoivakodilla on harjannostajaiset ja siitä se työ lähtee eteenpäin. Paljon on valmisteltavaa hommaa ennenkuin askkaat muuttvat hoivakodin hulpeisiin tiloihin. Niin innoissani olen tekemässä ja suunnittelmassa omalla "tontillani" hoivakodin ja asukkaiden hyväksi.
Työnkuva on olla siellä emännän roolissa. Tietysti emäntä  ammattina on ollut jo n.30 vuotta. Mutta, paikka ja kohderyhmä vaan vaihtuu. Emännän työnhän on mm. sitä, että tietää missä, mitä ja miten mennään ja toimitaan. Pitää ihmiset ympärillään tyytyväisenä ja että kaikilla olisi hyvää ruokaa, puhtautta ja lämmin olotila.
Työ on varmasti haasteellinen, mutta uskon, että toimivan työyhteisön kantavalla voimalla siitä selviää. Yhden kerran on hoivakodille tulevat ihmiset jo kokoonnuttu yhteen tutustumaan ja saamaan inffoa. Hienosti päivän aikana syntyi mukavan tuntuinen "ME" henki. Luottavisin ja innokkuudella odotan hoivakodin avautumista ja saada tutustua talon asukkaisiin.
Tämä uuden työn aloittaminen on tietysti jättänyt vähän varjoonsa ympärillä tapahtumeet yhteiskunnallist asiat. On ollut kirkon homo keskustelua. En ole siihen mitää kantaa ottanut, enkä myöskään aijo erota kirkosta. Siunataan homopareja tai ollaan siunaamatta. Pakko ruotsi keskusteluun sen verran, että pakkoa se oli minulle peruskoulu aikaan Jekkosen Arton kanssa peräpulpetissa taidettiin puuhailla kaikenlaista muuta kuin ruotsin opiskelua (jätkänsakkia). Mutta, kyllähän se nyt vähän (mutta todella vähän) harmittaa, että ruotsiksi keskustelu jää aivan ykkös lauseisiin. Ainut missä  olisi  mukava kieltä osata, kun Reinon sukulaisia joskus Ruotsista vierailee ja osaa ei heistä ei ymmärrä Suomea.
Veroprosentin korotus on asia jolle voisin mielipiteeni tuoda. Kohdallani se taitaa olla vuodessa 100€ paikkeilla tai alle. Mutta, jos tällä korotuksella taataan olemassa olevat palvelut ja se ettei "huomisen eväitä" syödä kokoajan. En pistä pahaksi enkä vihaksi. Varmasti jokainen päättäjä haluaa kuntaa viedä eteenpäin ja huolehtia, että palvelut ja työpaikat säilyisivät kunnassa.Sekä pitää kunnan talouden tasapainossa. Mutta, se miten se sitten toteutetaan on luottamusmiesten ja viranhaltijoiden tehtävä. Annan täyden luottamuksen heidän toiminnalleen ja päätöksilleen.
Nyt sitten ahkeroiden Joulua kohti.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut, Pirkko, uuden työpaikan johdosta!

    Hyvää joulun odotusta sinulle<3

    VastaaPoista
  2. Jokohan tuo kirjautuminen lukijaksesi lopultakin onnistui? Kaksi kertaa näytti vain erroria tai sitä että on "too large".

    VastaaPoista