perjantai 8. lokakuuta 2010

Mielipiteet.

Ihmisillä ja luonnollisesti minullakin on mielipide moneen, moneen asiaan. Kaikkiin asioihin ei tarvitse olla mitään mieltä. Ainakin asioihin jotka ei kosketa sinua millään lailla tai mistä ei ole tietoa tai muutenkaan perillä.
Siitä milloin voi julkisesti olla jotakin mietä tai ilmaista mielipiteensä on minulle vähän arveluttavaa. Varsinkin kun en ole asiasta perillä täysin tai ole ottanut selvää asian joka puolesta ja käänteestä, seuraamuksista, laista ym.
Mutta, nyt voi sanoa vaikken täysin tunne turvetuotantoa Suomessa, enkä vesistöjen kunnostamista. Niin vastustan turvetuotannon aloittamista Onkamossa, varsinkin kun siitä lirittelee sitä lietehumusmömmöö kuitenkin vesistöön ja Tohmajärveen. Ei varmasti mikään kunnostushanke etene yhtään jos muutaman kilometrin päässä turvetuotanto jyrää. Eikä Tohmajärvi kestä yhtään mitään rasitetta turpeesta, maataloudesta eikä mistään mikä pahentaa veden laatua.
 Ystävä-, perhe- ja tuttavapiirissä olen aina, mieltä asioista. Vaikken aina tiedäkkään asian kaikkia puolia. Mutta, tähän Vapon hakemaan ympäristölupaan turvetuotannon aloittamiseksi on mielipide, EI.
Mielenkiintoisia asioita on ystävien ja tietysti ukkonikin kanssa keskusteluissa esim. ihan kuntapolitiikka. Siihen tietysti vahvasti liittyy asiat miten sitä täällä pienessä maalaiskunnassa pyristeltäisiin tasavertaisena palveluiltaan ja työpaikoilta ja yrittämiseltä, esim. etelesuomen kanssa. Sitten kovasti keskusteltu lisäydinvoimasta (tietysti päätökset tältä erää tehty), likakaivojen rakentamisesta. Johon ei niinkään ole "tarkkaa"  mielipidettä, toivon vaan että meidän pohjavesistö pysyisi puhtaana ja kohtuudella vaadittaisiin muutoksia. Mielipide on pakko ruotsista, vaikka onneksi on opiskelut ainakin ruotsin kielen osalta opiskeltu. Mielipide on tv ohjelmiin, musiikkiin ym. ym.  Kaiken kaikkiaan mielipide on se että, pidettäs "pallo puhtaana".
Tässä vähän lauantai illan skriivailua...

3 kommenttia:

 1. Hyvä Pirkko! Vapolle EI! Ei ole pystynyt korjaamaan edes entisiä vahinkojaan.Pidetään vaan "pallo puhtaana". Ystäväsi ja luonnon ystävä Tuija

  VastaaPoista
 2. Tsempii Tuija, jaksat aina "taistella" hyvien asioiden puolesta.
  pirkko

  VastaaPoista
 3. Minäkin kirjoitin eilen Kaivolla nimeni vastustamislistaan: Kyllä Tohmajärven likaamista on tehty ihan tarpeeksi!!!

  VastaaPoista