lauantai 28. elokuuta 2010

Auringon nousua ja vaaleja.

Päivärytmi muuttuu aina vaan aikaisempaan aamuun. Väkisin nukkumista, jos vielä viiden jälkeen sängyssä. Tänä aamuna sitten ihastelin kuulakasta auringon nousua.
Tämä syksyn saapuminen on aina jollain lailla, uuden alkua. Kansalaisopiston vihkot ovat saapuneet, ne olen läpi lukenut ja ajattelin olla viisaampi tänä vuonna. En aloita mitään ryhmää, kun en jaksa siellä kuitenkaan montaa kertaa käydä. Aina tulee jotain päällekkäisyyttä (olevinaan). Mutta, uusia suunnitelmia on kuitenkin. Uusi työhaaste olis esissä ja se vähän jännittää. Osaakohan ja onkohan miusta? Mutta, pehmyttä laskeutumista onneksi on tähän uuteen tehtävään.
Syksyn saapuessa ja ilmojen viilentyessä teen myös uusia päätöksiä. Sauvakävelen viikottain, luen kaikki kasaantuneet hyvät kirjat, katson hankkimat elokuvat, pesen ikkunat, vaihdan verhot, tarkistan "kirjanpitoni!" jne... Kaikki ovat hyviä suunnitelmia. Nähtäväksi jää mitä toteutuu. Ainakin pienen koiranpennun kanssa aijon leikkiä.

Tänä syksynä on myös seurakunta vaalit ja myös valmistautumista ensi kevään eduskunta vaaleihin. Aktiivisena ihmisenä en ole pois näistäkään "pippaloista". Kovasti kylältä etsitään seurakuntavaali ehdokasta. Toivottavasti Marketta allekirjoittaa suostumuksen. Hän on kokenut ja hyvä luottamushenkilö seurakunnassa.
Eduskunta vaaleihin ja politiikkaan haen potkua Kepun vaaliristeilylltä Riikaan. Toivon, kuulevani siellä hyviä poliittisia ja varsinkin aatteellisia puheita ja suunnitelmia uuteen eduskuntaan ja päivän politiikkaan.
Omasta kunnasta ja Keski-Karjalasta on Olli lähtenyt pyynnöstä mukaan eduskuntavaali ehdokkaaksi. Ollille lähden töitä tekemään  ja tietysti omia näkemyksiäni tuomaan asioissa. Niihin palaan vielä.
Ollin tukijoukkoon on helppo ryhtyä, onhan hän valmis mies eduskuntatyöhön. On läheltä jo aikaisemmissa tehtävissä seurannut sitä.
Ihan vilkasta syksyä luvassa.

3 kommenttia:

 1. Ihan hyvä että olet aktiivinen .Mutta ei liikaa menoja ,sotkeudut jalkoihisi.Hyviä asioita kaikki tyynni.Kyllä mekin isännän kanssa Ollin tukijoukkoihin varmaan mahdutaan.Ei vain sinne kylätalolle selvitty vaikka mielessä olikin.Oli aamuvuoro eilen niin sekin oli vähän mielessä.Hommiahan olis kotona monenlaista ennen talven tuloa.Nyt ollaan pihapuiden kaatoon erikoisesti paneuduttu,kun tuo marjastus jäi jostain kumman syystä..he tai kun oli niin pihi tuo luonto.Tatteja odotellessa tässä vielä ollaan kuitenkin positiivisella mielellä.Että eikun puuteria nenään ja nuuskimaan maastoa .Hyvää vointia sinulle ,miehellesi ja uuteen uskaltautumista .Kyllä se siitä .Onnea.Terveisin Anki.ps.paljuiltaa odotellessa

  VastaaPoista
 2. Aili kirjoittaa hyvin, mielestäni.

  Koiranpennut ovat kivoja ja koirat i-hania!!! Menepä Ailikin metsään koirinesi. Minä kävin taas tänään, täällä Kiteellä, vesisateessa oli tunnelmaa ja kantarellit "paistuu" nyt minun (ei paholaisen) pannussa. Tatteja ei näkynyt, vaan nuita "matkijakantarelleja" oli kyllä komeesti. No, ne jätin metsään.

  Pirteätä ja pirskahtelevaa sadonkorjuuta ja koiruuksia. Toivotteleepi Rita Tynkkynen, lukijasi.

  VastaaPoista
 3. Niin, niin, ihmiset ovat niin erilaisia, jotkut vaan nauttiivat enemmän toisten parjaamisesta,mitäpä tuota pohtailemaan tuon tuosta.
  Jokainen kun eläisi omaa elämää niin perhesuhteetkin säilyisivät parempana ja ei tarvitsisi lähteä omenia hakemaan toiselta puolelta puutarhaa.
  Sen kun muistaa että, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
  Terveisin mökin akka jolla on ihan hyvä olla oman ukkelin kainalossa

  VastaaPoista