perjantai 30. huhtikuuta 2010

Vappu

Vapun sää on lähes yhtä puhutuin, ennustetuin ja toivotuin, kun juhannussää. Ilmatieteenlaitos lupaa epävakaista, se varmasti hillitsee vapun juhlioita.
Täällä Tohmajärvellä tuskin eroaa mistään muustakaan tavallisesta viikonvaihteesta. Ei ole patsaan lakitusta, tai sun muuta vapunaatto riehaa. Ei kyllä pidä unohtaa, että Kaivo väki on joitakin kertoja vappumarkkinat järjestänyt aattopäivänä.
Viime vappuna olin ihan Joensuun kaupungissa. Perinteisesti torilla tuli pyörittyä Eijan kanssa ihan kahtena päivänä. Vappupäivän puheitakin torilla tuli kuunneltua.
Tohmajärvellä on tietysti perinteinen vappusoitto (kesäteatterilla). Toivotaan, että ihmisiä sinne menisi kuuntelemaan musiikkia.
Tässä ikkunasta harmaata säätä katsellessa, tulee mieleen vappu 70 luvulta. Olin menossa Kiteen Kasinolle. (luvan kanssa) Kovasti mietitytti mitä sitä päällensä ja mikä näyttäs hyvälle. Äiti pakotti laittamaan vielä talvitakin. Kyllä nolotti talvipaltoossa siellä olla. Mutta, lunta oli silloin vielä maassa ja yöllä oli pakkasta. Kyllä äiti tietää! Joten tänäkin vappuna on muistettava pukeutua lämpimästi, mikäli ulkosalla aikoo juhlia.
Eikun, Hyvää Vappua!

2 kommenttia:

 1. ennenvanhaan sanottiin vappuna haviksen patsaalla jotta: pillerihattu ja pelleriini - silkkisukat ja sulfakuuri;) hyvä muistisääntö, eikös?!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Voinen ilmoittaa että vappusoitt on siirretty sisätiloihin, säälitään varmaan "kahvinkeittäjiä",
  eli Musiikiopistolla, olen meinaan kahvinkeittäjä eli Vatalan Martat.
  Hauskaa Vappua! Terv. Anja

  VastaaPoista