sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Tahdonvoimaa

Kaksi sanaa, tahdonvoimaa, mutta vaikeita noudattaa meikäläisellä. Ystäväni, ystävä oli puolisostaan maininnut mahtipontisesti, hänellä on tahdon voimaa. Sellaista minä ihailen. Mistähän saisi itselleen? Nähtävästi se ei tipahda mistään, sitä ei ole annettu syntymälahjana, eikä sitä kukaan voi minulle antaa. Sen on tultava itsestäni. Mutta missähän se meikäläisellä piileskelee???
Nyt tarvitsisin, tahdonvoimaa oman itseni hyvinvoinnin huolehtimisessa (olipas hienosti kirjoitettu). Tarkottaa sii ihan yksinkertaisia asioita. Liiku, syö oikein, nauti oikea annostus hyvää kultuuria, hoida kotia, pidä perheestä huolta (sitä kyllä teen tahdonvoimasta riippumatta), tapaa ihmisiä, älä kasaa asioita jne... mitä kaikkee sitä onkaan. Mutta mitenkä se tuo sohva ja kaikenmualiman roskasarjat tv.stä hyvän ruuan kera vaan vetää puoleensa?
Tulevalla viikolla lähden naapurin Sussun kanssa Tanhuvaraan hyvinvointi "päiville". Siellä varmasit osaa näistä asioista koulutetaan. Tästä kolmen päivän sessiosta odotan saavani itselleni sitä tahdon voimaa edes hitusen. Odottavaisin mielin tulevaan viikkoon.
ps. kirjoitetaankohan, tahdonvoimaa yhteen?

2 kommenttia:

  1. Kyllä kirjoitetaan tahdonvoimaa yhteen, sillä jos kirjotat sen erikseen niin se tarkoittais, että haluat voimaa, niinku vahvistua, lisää lihasta, mutta yhteenkirjoitettuna se tarkoittaa niinkuin sisua, sellaista sisäistä voimaa. Tarkastin vielä kielitoimiston sanakirjasta, etten varmasti puhu palturia. Pitäiskö miun kuitenki harkita äikän open ammattia, heh ;) T. Jenni

    VastaaPoista
  2. Kyllä sulla rouva hyvä on sekä tahdonvoimaa että olet tahtonut voimaa - olethan käynyt välillä kuntosalillakin :)
    Hyvää jatkoa ja noita molempia teitille.
    T. Merja saukko

    VastaaPoista