maanantai 20. elokuuta 2012


Mihin aika katoaa?

Ihmeellistä miten aika katoaa vuorokauden aikana. Joka vuosi  se vaan ”valuu” jonnekkin. Päivän aikana saa tehdyksi vaan entistä vähemmän asioita. Kymmenen vuotta sitten sain vuorokaudessa aikaan paljon, paljon enemmän asioita.
Teidän todellisuuden, ei aika katoa, vaan toimintani, liikehdintäni on hidastunut. Olen tullut armollisemmaksi itselleni.  Mitä sitä pää kolmantena jalkana juoksemaan.  Paljon mukavampi on ottaa asiat rauhallisemmin ja välillä nautiskella. Sitä en tietenkään myönnä, että vanhenisin.
Vuosia tuli kyllä lisää ja uudelle vuosikymmenellekkin siirryin. Sitähän tietysti piti juhlistaa sukulaisten ja ystävien kesken. Huh, olipa se mukavaa. Elikkä juhlista päätellen seuraavat kymmenen vuotta menee hymyssä suin ilakoiden. Kiitos vaan vieraille ja tietysti mahtaville improtenteille ohjelmasta.
Tänä aamuna ilmoittauduin sitten kansalaisopiston liikunta ryhmään. Sitä en vielä takaa tuleeko mentyä, mutta se ilmoittautuminen oli jo jonkinlainen haaste. Kuitenkin selviydyin. Se tapahtuu verkossa sellaisella  HelleWi ohjelmalla. Kyllähän se onnistuu kaikilla heillä jotka tottuneesti käyttävät nettiä, mutta entäs muilla joille tämä ei ole vielä tutuksi tullut? Mutta, onneksi on vielä vaihtoehto soittaa k.opiston toimistoon tai käydä paikanpäällä.
Tänä syksynä on tulossa sitten kuntavaalit. Puoluejärjestöt eivät ole vielä julkaisseet ohjelmiaan tulevalle valtuustokaudelle, ainakaan Tohmajärvellä. Luulen, että vaikea on mitään ”mammona” lupauksia tehdä mutta uskoisin, että jokaisella on tavoitteena, että kunnassa pidetään kiinni peruspalveluista. Muutenhan on täältä karisseet jo kaikki valtion palvelut. Toivottavasti mahdollisimman paljon kuntalaisia lähtee ehdokkaaksi. Ja ovat kiinnostuneita asioista.  Kun ehdokkaat on selvillä voi niitä ”toiveita” esittää ja taas vastavuoroisesti kuulla mitä on heillä mielessä.
Tässä mietin mitä olisi asioita joita toivoisin päättäjiltä? Tärkein olisi varmasti yksimielisyyttä, tai ainakin sitä että asioista osaisivat neuvotella ja pohtia rakentavasti. Toisena asiana tulee mieleen,  että huollettaisiin ja hoidettaisiin olemassa olevat kunnan kiinteistöt ja yleisilme. Se, että kuka ja millä rahalla se tehdään on tietysti toinen asia. Kunnassa on suuri työttömyysaste ja perustettu Nurkkala yhdistys on sitä varten että tilanne helpottuisi, mutta sen perustamis asioissa on vielä paljon takkuilua, prh.n taholta, joten saa nähdä voiko montaa henkilöä työllistää. Olisi tärkeää koota ne kolmannet sektorit yhteen kunnan palvelutoimintojen kanssa. Siitä asiasta vaan puhutaan yleisesti , mutta puutteellisesti sen eteen on tehty toimia.
Kokoamalla kaikki vähänkin toimivat yhdistykset ja tietysti herätellen ne ”nukkuvatkin” yhteen ja miettien jonkinlaisena ideariihenä mitä heillä on antaa omalla toiminnallaan kunnan palveluihin samalla virkistää omaa yhdistystä.  Kuinka voisivat työllistää pitkäaikaistyöttömän helpottamaan yhdistyksen työtehtäviä, kiinteistön huoltoja, kyläyhdistyksille niitä avustajia ym.  Tämä on helppo idea näin kirjoitettuna, mutta sen toteuttaminen olisi nyt akuutti.  Moni ihminen saisi työtä ja taas elävöittäisi kunnan elämää. Sitä olen tässä miettiny,t että mikä tai kuka on se taho tai ihminen joka alkaa tämän asian eteen tehdä aloitetta ja konkreettisia toimia?
Tässäpä tälle aamulle pohdintoja. Itse en lähtenyt vaaliehdokkaaksi , riittää yksi meidän perheestä ja eikä ole ”pitkämatka” evästyksiin. Vaikka joskus tuntuu, että menee ”kuuroille korville ” J

1 kommentti:

  1. Lämpimät onnittelut, Pirkko, menneen merkkipäivän johdosta!<3333

    Niin se aika valuu, jonnekin, eikä enää koskaan palaa!!!

    VastaaPoista