lauantai 15. syyskuuta 2012

Bogi aiheet



Blogit  ja sen kirjoittaminen, ylläpitäminen on  yleistä.  Monella ystävällä, tuttavalla ja sukulaisella onkin oma bloginsa.
Lähes kaikilla on jokin teema kirjoittamiseen. On rakentamista, sisustamista, liikuntaa, kuntoilua, ruuanlaittoa, käsitöitä, politiikka jne. On hienoa lukea ja seurata niitä, miten ihmiset ovat innostuneita harrastuksestaan ja varsinkin pitkäjänteisiä.
Tämäpä se onkin meikäläisen ongelma, ettei ole sellaista intohimoista harrastusta tai elämän täyttävää asiaa josta voisi oman bloginsa tehdä.
Kuntoilu, urheilu on niin fiilispohjalla joten siitä ei kannata blogia pitämään. Olisi kyllä hienoa että se tulisi intohimokseni ja tänne tereenipäiväkirjaa kirjoittelisin kaikkien iloksi. Olisiko??
Entäs käsityöt? Siitä en saisi edes otsikkoa aikaiseksi. Leivonta ja ruuan laitto olisi tietysti muutaman  tekstin arvoista, mutta kun sitä vielä työkseenkin tekee niin harvaan jää ne harrastus kerrat.
Sisustaminen… olenhan mie yrittänyt kauniita kuvia facebookkiin laitella meidän keskeneräiseltä terassilta (maalaamatta) tai jotain kyhäelmiäni. Minun sisustamista on se kun vaihdan järjestystä näillä kirpputorilta, sukulaisilta, saaduilta huonekaluillani. Aina muokkaamisen jälkeen olen tyytyväinen. Harmi vaan kun on noita kaijuttimia viritelty kattoon niin tv hallitsee tätä järjestystä tuvassa.
Politiikka on kyllä mielenkiintoista,  Mutta, kun ei aina kaikkea  ymmärrä ja mielipiteetkin vähän heiluu välillä, ei rohkene ihan mitään politiikan puntaria alkaa kirjoittamaan.
Jälkiviisas kyllä olisi helppo olla. Ja siihen törmääkin usein eri kirjoituksissa. Nyt varsinkin kun on tulossa muutoksia kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluissa .  Jos takkuilua on tulossa palveluiden järjestämisessä niin voihan sitä sitten ilmaista mielipiteensä ensi vuoden alussa, ”oisitte tehneet silleen ja silleen”.
Mielenkiintoa antaa myös syksyn kuntavaalit jo ihan valtakunnankin tasolla. Se, että miten äänestetään välillä kehäkolmosen sisäpuoli- muu Suomi. Miten aktiivisesti ihmiset lähtevät uurnille? Onko luovuttamisen meininkiä kun puhutaan kovasti kuntaliitoksista, suurkunnista?
Miten Tohmajärvellä ollaan saatu ehdokkaita mukaan ? Millainen valtuusto saadaan seuraavalle 4 vuodelle, vai onko 4 vuotta enää kunta itsenäisenä?
Se ainakin taitaa olla lähes varmaa, että tuleva valtuusto ei aloita vaalikauttaan lakkauttamalla kouluja.  Vähissä on muutenkin kunnan palvelut mitä voisi supistaa tai lakkauttaa. Uskon että kirjasto säilyy, samoin lukio , musiikkiopisto paikkoja vielä liikenee Tohmajärveläisille nuorilla ja että liikuntahallille ainakin ”lätkällä” sisälle pääsee. Eiköhän ne viemärilinjatkin tehdä loppuun asti suunnitellusti.
Järjestöasiat on tietysti yksi harrastus. Ilmoitankin nyt että 28.9 perjantaina tulkaa ihmiset Kaivolle ruishutulle ja muuten turisemaan. Kahvio toimii, leivonnaisia ym. myytävänä ja ”huru-ukot” musisoi. Kaurilassa sitten järjestetään ulkoilupäivää lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Siitä tuonempana.