lauantai 28. elokuuta 2010

Auringon nousua ja vaaleja.

Päivärytmi muuttuu aina vaan aikaisempaan aamuun. Väkisin nukkumista, jos vielä viiden jälkeen sängyssä. Tänä aamuna sitten ihastelin kuulakasta auringon nousua.
Tämä syksyn saapuminen on aina jollain lailla, uuden alkua. Kansalaisopiston vihkot ovat saapuneet, ne olen läpi lukenut ja ajattelin olla viisaampi tänä vuonna. En aloita mitään ryhmää, kun en jaksa siellä kuitenkaan montaa kertaa käydä. Aina tulee jotain päällekkäisyyttä (olevinaan). Mutta, uusia suunnitelmia on kuitenkin. Uusi työhaaste olis esissä ja se vähän jännittää. Osaakohan ja onkohan miusta? Mutta, pehmyttä laskeutumista onneksi on tähän uuteen tehtävään.
Syksyn saapuessa ja ilmojen viilentyessä teen myös uusia päätöksiä. Sauvakävelen viikottain, luen kaikki kasaantuneet hyvät kirjat, katson hankkimat elokuvat, pesen ikkunat, vaihdan verhot, tarkistan "kirjanpitoni!" jne... Kaikki ovat hyviä suunnitelmia. Nähtäväksi jää mitä toteutuu. Ainakin pienen koiranpennun kanssa aijon leikkiä.

Tänä syksynä on myös seurakunta vaalit ja myös valmistautumista ensi kevään eduskunta vaaleihin. Aktiivisena ihmisenä en ole pois näistäkään "pippaloista". Kovasti kylältä etsitään seurakuntavaali ehdokasta. Toivottavasti Marketta allekirjoittaa suostumuksen. Hän on kokenut ja hyvä luottamushenkilö seurakunnassa.
Eduskunta vaaleihin ja politiikkaan haen potkua Kepun vaaliristeilylltä Riikaan. Toivon, kuulevani siellä hyviä poliittisia ja varsinkin aatteellisia puheita ja suunnitelmia uuteen eduskuntaan ja päivän politiikkaan.
Omasta kunnasta ja Keski-Karjalasta on Olli lähtenyt pyynnöstä mukaan eduskuntavaali ehdokkaaksi. Ollille lähden töitä tekemään  ja tietysti omia näkemyksiäni tuomaan asioissa. Niihin palaan vielä.
Ollin tukijoukkoon on helppo ryhtyä, onhan hän valmis mies eduskuntatyöhön. On läheltä jo aikaisemmissa tehtävissä seurannut sitä.
Ihan vilkasta syksyä luvassa.