torstai 15. lokakuuta 2009

Onnea Tikkala, vierellä kulkee Kaurila

Näinhän se on että, pienessä kunnassa on huvit ja tekemiset itse keksittävä, toteutteva ja vielä osallistuttava, Näin saa tekemistä, virikettä, kuttuuria ja kaikenlaista sisältöä vapaa-aikaan.
Onnittelen Tikkalaa vuodenkylä tittelistä, oikeaan osoitteeseen meni. Ilolla seuraan kylän tohinoita. Mielellään osallistunkin mihin mahdollista. Taitaa kyllä olla osallistumiset jääneet Kassalla käynteihin. Mutta siellä on mukavvoo aina ollu.
Kaurila on meidän kylä ja siitä olen ylpeä ja täällä viihdyn, olenhan jo yli puolet elämästäni asunut täällä. Vaikka kotikylä Riikola on myös aivan uskomaton kylä ja siellä on ne ihanat lapsuus muistot ja nykyisin sielläkin sattuu ja tapahtuu, on Kaurila se miun kotikylä.
Kun aikoinani  -80 luvulla muutin Kaurilaan olin mukana kylätoiminnassa heti (kuinkas sattuikaan ;)). On kylätoiminta nyt 2000 luvulla virkistynty ihan mahottomasti. Siitä tietysti kuuluu kiitos tälle eu.lle. Vaikkakin kuinka eu.hun menoa parjataan, on se monta hyvää asiaakin tuonu. Projektit ja hankkeet kuulosti alussa vähän kummallisilta ja aivan liian monimutkaisilta maalaisjärkeen. Mutta nyt kuitenkin leeder (arkikielellä liiteri raha) avustuksella lähti kyllällä toiminta nousuun. Vanhasta koulusta kunnostettiin mahtava pytinki kylään ja tuen saamiseksi lähti kylätoiminta viriämään. Marketta on se meidän luotsaaja kylällä ja meininkiä on tullu.
Innolla odotan tätä Joulun alus aikaa. On niin paljon kylällä taas tapahtumia tulossa. Rennosti muistellaan kesän hulinoita ja talkooväen kanssa rentoutumismis iltaa vietetään. Sitten kyläradoita toimitellaan marraskuussa ja pikkujoulua ym. Kovasti tykkään tästä toiminnasta.
Mutta vielä kerran Onnittelut Tikkalaan. Mitenkähän olisi jos jonkinlaista raideliikennettä suunniteltasi välille Kaurila - Tikkala? Oliskohan kannatusta?
.